Atli Barkarson nieuwste aanwinst bij Essevee

19 aug 2024

Essevee roert zich vandaag op de transfermarkt en trekt Atli Barkarson (23) aan als nieuwste versterking in de achterlinie van Essevee. De IJslander komt over van het Deense Sönderjyske en tekent een contract van 2 seizoenen in de Elindus Arena.

De 23-jarige IJslander maakte op zijn 15de zijn debuut in de derde klasse in IJsland, om nadien richting Norwich City te trekken waar hij zich verder ontwikkelde bij de U18 en U23. Via Noorwegen, opnieuw IJsland en Denemarken komt de verdediger nu bij Essevee terecht. De linksvoetige Barkarson werd opgeleid als vleugelverdediger, maar kan ook centraal zijn mannetje staan. Atli doorliep ook alle nationale jeugdreeksen en werd door Arnar Vidarsson zelf enkele keren opgeroepen voor het eerste elftal van IJsland.

“Ik kan moeilijk uitdrukken hoe gemotiveerd ik ben om aan dit avontuur te beginnen”, vertelt een gretige Barkarson. “Ik werd hier goed ontvangen en voel meteen heel wat respect en warmte van iedereen binnen de club. Voetbal is gewoon datgene waar ik elke dag gelukkig van word, hopelijk kan ik de groep zoveel mogelijk helpen met mijn kwaliteiten.”

“Het was geen geheim dat we nog versterking nodig hadden op onze linker vleugel en met Atli zijn komst vullen we dit goed in”, vertelt de sportieve cel. “Atli is een heel mooie atleet met een prima ingesteldheid. Zijn verdedigende kwaliteiten combineert hij met een goede traptechniek en een groot loopvermogen.”

ZWA05276