Eerste driepunter is binnen!

30 aug 2024

Belgaimage 99389984

Wat enkele jaren terug nog de bekerfinale of een leuke affiche in 1A was, is nu een pittig duel in de Challenger Pro League. Een verslag van de partij tegen de Oost-Vlamingen lees je hier.

Essevee begint snedig aan de partij. Het balbezit is volledig voor de thuisploeg en na 7 minuten resulteert dat ook in een eerste doelpoging. Gavriel brengt goed voor, Vossen trapt tegen het eigen steunbeen. Twee minuten later is het prijs voor onze Boeren! Essevee drukt de troepen van Lokeren-Temse achteruit en dat resulteert in een goal. Gavriel wapent zijn schot en knalt het leer heerlijk in de verste hoek, 1-0. Onze Boeren duwen door en gaan op zoek naar de dubbele voorsprong, maar enkele hoekschoppen en goed uitgespeelde fases leiden niet tot een goal. Ook de bezoekers uit Lokeren-Temse steken hun neus aan het venster. Boonen lijkt van dichtbij de gelijkmaker binnen te tikken, maar mikt recht op Van der Gouw. Het blijft even windstil in de Elindus Arena. Toch blijft het de thuisploeg die vlak voor rust het meeste aanspraak blijft maken op een nieuw doelpunt. Vossen combineert goed met Diop, het schot van de Senegalees wordt net op tijd geblokt.

Belgaimage 99390064

De bezoekers komen sterk uit de kleedkamer en gaan op zoek naar de gelijkmaker. Na 10 minuten probeert Essevee het evenwicht te herstellen. Brebels keert een doelpoging van onze Boeren op de doellijn. Op het uur is het opnieuw de beurt aan Lokeren-Temse om te dreigen. Van Moerzeke kopt de bal rakelings naast. Ons toetsenbord krijgt heel wat rust in deze tweede periode, veel valt er niet te noteren aan beide kanten. In het absolute slot krijgt Fraser nog dé kans op de 2-0, maar de aanvaller wacht net iets te lang. Van der Gouw pakt zijn eerste clean sheet van het seizoen en zorgt zo mee voor de eerste driepunter in eigen huis.

Volgende week trekt Essevee naar Petegem voor de Belgische Beker, een week later wacht de verplaatsing naar Eupen.