Essevee bekert verder na winst tegen Sparta Petegem.

08 sep 2024

Het bekeravontuur van Essevee knalt op gang bij de buren van Sparta Petegem. Een goed gevuld stadion zag Essevee in het slot de bovenhand nemen van Sparta Petegem.

De Boeren nemen meteen het heft in handen en kunnen na 2 minuten een eerste keer dreigen. Challouk vindt Erenbjerg en die brengt goed voor. Een Spartaanse voet kan nog net een vroege achterstand vermijden. De corner die volgt lijkt de 0-1 toch te vallen. Fraser kopt van dichtbij binnen, maar de goal wordt afgekeurd wegens buitenspel. Na 10 minuten voetballen snelt Erenbjerg voorbij zijn tegenstander richting doel, zijn poging gaat nipt over. Net na het kwartier is het toch bingo voor onze Boeren. Vossen loopt goed in de tweede zone en tikt de bal van dichtbij binnen, 0-1. Essevee duwt door en zoekt de dubbele voorsprong. Opoku knalt vanop zo’n 30 meter, zijn poging spat uiteen op de kruising. Iets voorbij het halfuur zet Essevee een prima combinatie op poten. De bal komt uiteindelijk tot bij Fraser die de bal naast glijdt. Ook Bostyn moet bij de pinken blijven. Hij gaat goed plat op een poging van Kasmi. De hoekschop die erop volgt, komt tegen de arm van Barkarson, Goemare zet de elfmeter om.

De koffiepauze bracht raad en Essevee probeert meteen het verschil te maken bij aanvang van de tweede helft. Vossen na een 1-op-1 met de doelman, Tanghe na een hoekschop en Barkarson van dichtbij zien hun poging niet tegen de netten gaan. We zijn 10 minuten onderweg als ook Fraser het van dichtbij probeert, maar doelman Carré staat goed te keepen. Het blijft even windstil in Deinze, totdat de ingevallen Traoré zijn duivels ontbindt. Hij snelt alles en iedereen voorbij. Zijn poging wordt goed gepakt door de doelman. De wedstrijd lijkt af te stevenen op verlengingen, maar dat is buiten Traoré gerekend. Hij wapent zijn schot vanop zo’n 20 meter en knalt het leer mooi voorbij doelman Carré, 1-2. Met het laatste fluitsignaal in het zicht knalt Traoré Essevee helemaal naar de volgende ronde. Hij legt opnieuw aan van net buiten de zestien en verschalkt opnieuw de doelman van Petegem, 1-3. Even later lijkt de ingevallen Sergeant de vierde van de middag op het scorebord te zetten, maar de vlag gaat de hoogte in. Ablo Traoré gaat op zoek naar de hattrick, maar zijn poging wordt gered met de vingertoppen.