Essevee Journée eindigt op gelijkspel

03 aug 2024

Net zoals vorig jaar ontmoeten Essevee en Excelsior Rotterdam elkaar tijdens de Essevee Journée. Een verslag van deze eerste partij in de Elindus Arena lees je hier.

We zijn net iets meer dan 10 minuten onderweg wanneer we de eerste grote kans mogen noteren. Vossen legt de bal goed achteruit, Gavriel mikt zijn poging net naast. Na 20 minuten voetballen volgt ook het antwoord uit Nederlandse hoek. Donkor devieert de bal achter zijn steunbeen, Tanghe brengt redding op de lijn. En daarna volgt opnieuw het antwoord van onze Boeren. Diop haalt uit van ver, zijn schot gaat millimeters naast. Essevee blijft de meest bedrijvige ploeg. Vossen probeert het met een omhaal, zijn schot gaat net naast. Even later is het toch prijs via Erenbjerg, maar de Deen vertrok uit buitenspel.

Bij de start van de tweede periode laten de Nederlanders er geen gras over groeien. Uddenas brengt Rotterdam vroeg in de tweede periode op voorsprong, 0-1. Essevee probeert snel te reageren. Nyssen vindt de vrijstaande Vossen voor doel, maar de aanvaller mist zijn schot. Essevee combineert goed in de tweede periode, maar vergeet bij momenten om een schot te wapenen. Iets voorbij het uur brengt coach Vandenbroeck dan Ablo Traoré en dat resulteert meteen in een goal. Nyssen brengt strak voor en Traoré tikt binnen aan de tweede paal. In het slot gaat Essevee nog op zoek naar de winning goal. Sergeant bedient Vossen, maar de doelman staat pal op de poging van onze aanvaller. Traoré probeert het even later van ver. Zijn poging vertrekt goed, maar wordt geblokt door een Nederlandse voet. Ook Gavriel probeert het nog eens na een uitstekende run van Traoré, de Nederlandse doelman laat voorlopig geen tweede doelpunt toe.

Het blijft 1-1 in de Elindus Arena. De volgende afspraak aan de boorden van de Gaverbeek is op 18 augustus voor de competitiestart tegen K Lierse SK.