Essevee klopt Patro!

20 okt 2024

Heel wat supporters zakken op zondagmiddag af naar het Maasland voor de topper tegen Patro Eisden Maasmechelen. Een verslag van het duel tussen onze Boeren en de mannen van Stijn Stijnen lees je hier.

Na 7 minuten voetballen noteren we een eerste grote kans. Van Rafelghem kan zich in de zestien doorzetten, maar bij de thuisploeg was niemand gevolgd om de score te openen. Een minuut later is een attente Van der Gouw nodig om een afstandspoging van Abid te klemmen. Het balbezit is op een slecht veld voor onze Boeren, maar de tegenstoten van Patro blijven de grootste dreiging vormen. Opnieuw is het Van Rafelghem die kan dreigen, opnieuw is het Van der Gouw die goed redt. Het vele balbezit voor Essevee resulteert net voor het halfuur in een doelpunt! Erenbjerg zet zich prima door en vindt Challouk in de zestien. De middenvelder werkt prima in één tijd binnen, 0-1! Na de openingsgoal is het lang wachten op nieuw gevaar. Net voor rust dribbelt Abid zich voorbij heel wat Waregemse benen, uiteindelijk kan Tanghe de poging tijdig blokken.

De thuisploeg komt het best uit de kleedkamers en eist de bal op bij het begin van de tweede periode. Na vijf minuten voetballen resulteert dit ook in een doelpunt, maar de ref keurt het doelpunt terecht af na handspel. Vijf minuten later komt een verre inworp tot bij Wilmots, hij kopt het leer op de dwarsligger. We zien een tweede helft met heel wat vechtvoetbal zonder veel kansen. In minuut 66 is het toch Patro die nog eens kan dreigen. Van Rafelghem dribbelt voorbij vier spelers en kan vanop zo’n 10 meter aanleggen. Zijn poging gaat rakelings naast. Het is nog bibberen voor Essevee op het einde. Tien minuten voor tijd begint Patro aan een slotoffensief. Simba kopt het leer van dichtbij voorlangs. Patro zet heel wat druk, maar In de extra tijd snelt Traoré nog alleen richting het Limburgse doel. De doelman redt knap. In het absolute slot kon Essevee nog eens dreigen via Opoku, maar de 0-1 bleef op het scorebord. Onze Boeren winnen zo knap op het veld van Patro.