Essevee oefende een laatste keer tegen Duinkerke

10 aug 2024

Als laatste test vooraleer we de competitie op gang trappen, staan er twee affiches op Franse bodem op het programma. Tegenstander van dienst is kuststad Duinkerke. Een verslag van beide wedstrijden lees je hier.

Wedstrijd 12.00 uur

Starting XI: Bostyn, Agnikoi, Vossen (70’ Hallaert), Tambedou, Willen, Cappelle (45’ Kotchkarov), Demuynck (70’ Dieltjens), Sergeant, Tangala, Dierickx (45’ Van Keymolen), Opoku (60’ Nahayo).

Duinkerke begint het scherpst aan de partij. Twee afstandspogingen verdwijnen ver voorbij de kooi van Bostyn. Veel gebeurt er verder niet in de openingsfase, al noteren we wel heel wat hoekschoppen voor de thuisploeg. Maar Bostyn hoeft zijn handschoenen tot dusver niet vuil te maken. Na 20 minuten voetballen kan ook Essevee een eerste keer dreigen. Opoku brengt goed voor, maar Demuynck kan zijn schot net niet kadreren. Terwijl de Boeren het heft meer in handen nemen, moet ook Bostyn een eerste keer goed plat gaan. Op een schot van dichtbij houdt hij zijn netten schoon. De eerste wedstrijdhelft sleept zich naar het einde zonder grote doelkansen. We gaan rusten met een brilscore in de Franse kuststad.

Na de koffiepauze is het vooral Essevee die het scherpst uit de kleedkamer komt. Toch is het de thuisploeg die op voorsprong weet te komen. Een afgeweken schot van Malik Diop verdwijnt over het hoofd van Bostyn, 1-0 na iets meer dan 50 minuten voetballen. Daarna volgen 10 moeilijke minuten voor onze Boeren. Eerst kan Essimi de score van dichtbij verdubbelen en enkele minuten later zorgt Malik Diop met zijn tweede van de middag voor de 3-0. Hij tikt de bal van dichtbij tegen de netten. De wedstrijd bloedt dood, maar helemaal in het slot kan de thuisploeg nog een vierde keer scoren. De eerste partij eindigt op 4-0.

Wedstrijd 15.00 uur

Starting XI: Van der gouw, Tanghe, Ndour, Traoré, Gavriel (85’ Nahayo), Diop (85’ Dieltjens), Nyssen, Rommens, Erenbjerg (45’ Wukanya), Labie, Klassen.

In een gezellig gevuld stadion wordt ook de tweede partij op gang getrapt. Het tempo ligt in deze tweede wedstrijd meteen een stukje hoger. Na een pittig begin, waarin de thuisploeg het best voor de dag komt, is het Duinkerke dat vanop de stip aan de leiding gaat. Nyssen maakt een discutabele overtreding waarna Courtet de elfmeter makkelijk omzet, 1-0 na 10 minuten voetballen. Essevee probeert een antwoord te bieden, maar maakt niet optimaal gebruik van de ruimtes. Voor de thuisploeg kan Tejan uithalen, Van der gouw redt knap. Er volgt dan toch een antwoord van onze Boeren in de vorm van een goal, maar die wordt onterecht afgekeurd voor buitenspel. Wanneer we een halfuur onderweg zijn, mogen we nog eens enkele kansen noteren. De thuisploeg kan dreigen via Sasso, maar zijn trap wordt gestopt door het doelhout. Aan de overzijde kan Diop uithalen, maar de Senegalees kan zijn schot niet voldoende wapenen.

Na de pauze krijgen we een aanvangsfase met hetzelfde wedstrijdbeeld als in de eerste periode. De eerste noemenswaardige mogelijkheden zijn ook nu voor Duinkerke. Van der gouw gaat een tweetal keer goed plat, Sekongo mikt van aan het penaltypunt hoog over. Het blijft dan even windstil aan de Franse kust totdat we net iets langer dan een uur onderweg zijn. Nyssen brengt prima voor en Diop werkt in twee tijden af, 1-1. Beide ploegen gaan nu gretig op zoek naar de winning goal. Ndour springt net niet hoog genoeg op een voorzet van Traoré en aan de overkant gaat een poging van de Franse tweedeklasser net naast. Tien minuten voor het einde valt dan toch het tweede doelpunt voor Essevee. Een hoekschop van Gavriel komt tot bij Ndour die prima voor geeft, Wukanya tikt van dichtbij binnen. Onze Boeren lijken af te stevenen op een overwinning, maar net voor het einde zorgt Sekongo er met een knal voor dat de bordjes opnieuw gelijk hangen, 2-2.

Essevee sluit de voorbereiding zo af met een gelijkspel en kijkt volgende week Lierse in de ogen voor de start van de Challenger Pro League.