Essevee pakt 9 op 9!

22 sep 2024

Op en nazomerse zondagmiddag ontvangen onze Boeren Club Luik in een gezellig gevulde Elindus Arena. Een verslag van de wedstrijd tegen de Luikenaars lees je hier.

We krijgen een openingsfase die heel vaak wordt onderbroken door een stevig Luik. De fouten volgen elkaar op terwijl Essevee zijn ritme probeert te vinden in de wedstrijd. Na 17 minuten mogen we voor een eerste keer onze pen bovenhalen om een kans te noteren. Barkarson wordt prima diep gestuurd en vindt Gavriel voor doel. De poging van de Cyprioot wordt - door een Luikse verdediger - gered op de lijn. In de hoekschop die volgt, kopt Willen het leer een metertje naast de kooi. Vijf minuten later veert de Elindus Arena opnieuw recht wanneer Erenbjerg de bal in de tweede zone lijkt binnen te tikken, opnieuw wordt de bal (net voor of net na) de doellijn gekeerd.

We zijn ondertussen 10 minuten verder wanneer een mooie dubbelpass tussen Opkom en Diop tot bij de Senegalees komt. Hij knalt vanop zo’n 20 meter, maar de bal gaat centimeters naast. Met het rustsignaal in zicht zet Opkom nog eens zijn motor aan. De debutant in de basiself twijfelt niet en brengt prachtig voor en vindt het hoofd van Vossen. De aanvaller komt prima voor zijn man en kopt de openingstreffer snoeihard binnen, 1-0. Essevee lijkt zo te gaan rusten met het kleinste verschil, maar dat is buiten Jeppe Erenbjerg gerekend. Hij krijgt de bal aangespeeld van Gavriel en knalt vanop zo’n 25 meter weergaloos binnen, 2-0!

De tweede helft begint op dezelfde manier als de eerste is geëindigd. Erenbjerg is dit keer de aangever en vindt Diop die zich tussen drie Luikenaars dribbelt en de verste hoek zoekt, 3-0. Na iets minder dan een uur voetballen zorgt Da Silva voor de aansluitingstreffer na een misverstand in de Waregemse verdediging, 3-1. Het tempo zakt wat in de partij, maar de Luikenaars loeren op de tegenaanval waardoor het opletten blijft voor onze Boeren.

De thuisploeg blijft wel het meest dreigende team. Vossen kan zijn kopbal net niet kadreren, Tanghe kopt enkele minuten later centimeters naast. Met nog iets minder dan 20 minuten voetballen wordt het opnieuw warm voor de Luikse doelmond. Barkarson vindt Erenbjerg, hij kan de vierde van de middag net niet voorbij keeper Debaty werken. We naderen het eindsignaal aan de Gaverbeek en je voelt dat de wedstrijd is gespeeld.