Essevee speelt gelijk in oefenwedstrijd tegen Ashdod

18 jul 2024

Om een stevige vierdaagse in Nederland af te sluiten, stond er een oefenwedstrijd op het programma. Israëlische eersteklasser FC Ashdod was de sparringpartner in Overasselt. De situatie in Israël en de bijhorende veiligheidsmaatregelen dwongen ons om niet eerder te communiceren over deze oefenwedstrijd. Een verslag van deze afsluiter van de zomerstage lees je wel hier.

STARTING XI: Bostyn, Agnikoi, Ndour, Tambedou, Nnadi, Demuynck, Sergeant, Bahadir, Van Keymolen, Vemba, Tangala

Meteen een snedige start van de oefenpartij. Demuynck dribbelt zich meteen een weg richting doel, de Israëlische doelman haalt het schot uit de winkelhaak. Er staan nog maar drie minuten op de wedstrijdklok wanneer Van Keymolen vrij kan aanleggen aan de rand van de zestien, het staat 0-1. Na tien minuten voetballen is het opnieuw Van Keymolen die zorgt voor dreiging. Zijn vrije trap wordt goed gepakt door de doelman, in de herneming mist Agnikoi op een haar na de dubbele voorsprong. Essevee zakt wat in waardoor Bostyn alert moet blijven keepen. We zijn iets meer dan een halfuur onderweg en de drankpauze brengt raad voor de mannen van FC Ashdod. Een strakke voorzet wordt onhoudbaar voorbij Bostyn gekopt, 1-1.

De warme temperaturen hakken er bij beide teams in en grote kansen moeten we lange tijd niet noteren. Even voorbij het uur worden de tien veldspelers bij Essevee gewisseld door tien nieuwe namen. Vossen, Erenbjerg, Diop, Rommens, Traore, Nyssen, Cappelle, Labie, Wakanya en Tanghe maken de wedstrijd vol.

Er valt nog weinig te noteren in het slot van de wedstrijd waardoor het gelijkspel op het scorebord blijft staan in Overasselt. De volgende oefenpartij voor onze Boeren is komende zaterdag tegen KAA Gent.