Essevee wint met 2-1 van Club NXT

06 okt 2024

Een nazomerse zondag brengt heel wat volk op de been in de Elindus Arena voor het duel tussen Essevee en Club NXT. Wat kunnen onze Boeren tegen de Boeren uit Brugge, ontdek het hier in een uitgebreid verslag.

De wedstrijd komt gestaag op gang. Na 5 minuten schiet de Elindus Arena een eerste keer wakker wanneer Van Der Gouw de bal niet perfect kan wegwerken. Gelukkig herstelt de doelman zijn foutje snel. Essevee reageert met een goal van Opoku en Vossen al worden beide doelpunten afgekeurd door buitenspel. Onterecht zo blijkt bij de poging van onze kapitein. Na net geen 20 minuten en veel aandringen is het prijs voor Essevee. Diop zet Challouk op weg en de nieuwkomer dribbelt zich voorbij 4 Bruggelingen waarna hij het leer prima binnen trapt, 1-0. De thuisploeg neemt geen genoegen met deze kleine voorsprong en blijft druk uitoefenen op de Brugse verdediging. Barkarson kopt eerst rakelings over en na slecht uitvoetballen bij Club mikt Vossen zijn kopbal centimeters naast de kooi. We zijn net voorbij het halfuur wanneer Nyssen met een kanonschot uithaalt. Doelman De Corte tikt de bal met zijn vingertoppen over het doel. Met de rust in zicht gaat Opoku nog eens aan het dribbelen. De Ghanees trapt van ver en mikt het leer net naast doel.

De tweede helft begint meteen met een valse noot. Na nog geen minuut voetballen hangen de bezoekers de bordjes gelijk. Lenn De Smet kapt zich vrij in de zestien en zet de 1-1 op het bord. Essevee heeft even tijd nodig om de gelijkmaker te verteren, maar zoekt opnieuw zijn ritme in de partij. Net voor het uur verdwijnt een voorzet van Erenbjerg net voorlangs. Enkele minuten later mag Rommens zich achter het leer zetten. Zijn vrije trap - vanop zo’n 25 meter - gaat fantastisch binnen, 2-1. Essevee dicteert de wet, maar het blijft opletten voor de tegenstoten van de jonge Bruggelingen. Met nog 20 minuten op de klok gaat Van der gouw goed plat op een schot van De Smet. Tien minuten voor het einde lijkt Ablo Traoré de overwinning vast te leggen, maar ook zijn doelpunt wordt afgekeurd voor buitenspel. Vossen probeert met een subliem hakje in het slot nog de 3-1 einstand op het bord te zetten, maar de bal gaat niet meer binnen. Club NXT kan geen vuist meer maken. Essevee wint en duikt met 15 op 15 de interlandbreak in.