Essevee wint oefenpot van Ol. Charleroi

02 aug 2024

Als generale repetitie op de Essevee Journée oefenen onze Boeren op vrijdagavond tegen Olympic Charleroi. Een verslag van het duel met ‘Les Dogues’ lees je hier. Enkele jongens op test maken hun eerste minuten. En door een goede relatie met het management rond Leon Klassen onderhoudt de voormalige speler van Spartak Moskou zijn fitheid bij Essevee.

STARTING XI: Van der gouw, Traoré (60’ Dierckx), Labie, Demuynck, Agnikoi, Klassen (45’ Cappelle), Sergeant, Ndour (60’ Oscar), Natama (29’ Joseph) en Moussa (60’ Natama).

We zijn nog geen vijf minuten onderweg wanneer het de bezoekers zijn die voor een eerste keer kunnen dreigen. Mbombo knalt van dichtbij op Van der gouw. Het blijft daarna lang stil op het oefenveld naast de Verbindingsweg. We zien heel wat middenveldspel, maar noteren weinig tot geen kansen voor beide teams. De wedstrijdklok tikt verder zonder veel doelgevaar. Net voor rust kan Essevee, via Ndour, een eerste keer dreigen. Zijn kopbal gaat net over. Net voor het rustsignaal lijkt het erop dat Essevee op voorsprong komt, maar de poging van Joseph gaat millimeters naast.

De tweede helft is nog maar net op gang getrapt en Essevee staat al op voorsprong. Op aangeven van Sergeant kopt Joseph onze Boeren op 1-0. Na een eerste helft zonder kansen, resulteren de eerste twee kansen in de tweede periode tot twee doelpunten. Opnieuw Joseph die de score kan verdubbelen, na 52 minuten staat het 2-0. Essevee probeert ook nog te dreigen via Ndour en Traoré, maar de 3-0 verschijnt niet op het scherm. Uit het niks slikt Essevee nog een tegengoal, maar overigens beleeft Van der gouw een rustige avond onder zijn lat.

Het blijft 2-1 in Waregem, morgen wacht de galawedstrijd tegen Excelsior Rotterdam.