Essevee wint thriller bij Futures

29 sep 2024

Niet het Koning Boudewijnstadion of het Lotto Park, wel het stade Leburton is het schouwtoneel voor onze zesde speeldag in de Challenger Pro League. Wat kunnen onze Boeren tegen de RSCA Futures? Lees hier het verslag van de partij.

De thuisploeg neemt de bovenhand in de openingsfase en na 8 minuten voetballen resulteert dat ook in een doelpunt. Vergeylen neemt de bal - al dan niet - mee met de hand en knalt richting doel. Het leer wijkt af op de voet van Willen en dwarrelt over doelman Van der Gouw binnen, 1-0. Het is een meer dan nodige wake-up call voor onze Boeren. Na het openingsdoelpunt nemen ze de partij dan ook helemaal in handen. Na een heerlijke een-twee tussen Diop en Erenbjerg komt de bal opnieuw bij Diop, het schot van de Senegalees wordt gepakt door doelman Schlieck. Luttele minuten later wordt Vossen vrijgespeeld ter hoogte van het penaltypunt, de aanvaller kan zijn schot onvoldoende wapenen om de doelman van de Futures te passeren. Essevee neemt duidelijk de bovenhand en zet dit na iets meer dan 20 minuten voetballen om in de gelijkmaker. Diop wordt foutief neergehaald in de zestien waarna Vossen de elfmeter feilloos omzet, 1-1. Net voorbij het halfuur draait Essevee de situatie helemaal om. Een heerlijke combinatie komt via Rommens tot bij Barkarson die het leer op het hoofd van Erenbjerg schildert. De Deen kopt zijn derde van het seizoen tegen de touwen. Met de rust in zicht blijft Essevee aandringen. Gavriel maakt zich goed vrij, zijn schot met links gaat een metertje over.

Bij de start van de tweede helft slaat Essevee zijn tenten meteen op aan de zestien van de Futures. We zijn 10 minuten onderweg als we bijgevolg ook de eerste kans van de tweede periode mogen noteren. Vossen trapt van dichtbij, maar het schot wordt net voldoende geblokt en verdwijnt in hoekschop. Het wordt nu een belegering van het Brusselse doel, maar schoten van Erenbjerg en Diop willen niet binnen. De aanvalswoede van Essevee is even bekoeld en RSCA Futures probeert ook een nieuwe voorsprong bij elkaar te voetballen. Iets meer dan 20 minuten voor tijd is het toch Zulte Waregem dat voor de tweede keer deze namiddag op voorsprong komt. Tanghe stuurt Vossen diep waarna de aanvaller in alle rust Opoku kan aanspelen. De winger trapt van dichtbij de 2-3 binnen. Ook Van der Gouw moet bij de pinken blijven. Lapage knalt van ver, onze Nederlandse doelman gaat goed plat. De Futures dreigen nog en gaan in het absolute slot nog op zoek naar de gelijkmaker, maar onze Boeren houden stand. Essevee wint met 2-3 bij RSCA Futures.