Essevee wint van KAS Eupen

15 sep 2024

Am Kehrweg wacht Essevee zijn vierde speeldag van de competitie. Tegen de Oost-kantonners wacht een belangrijk duel in de strijd om een plaatsje in de linkse kolom. Lees hier het verslag van de partij.

De Boeren nemen meteen het heft in handen en zorgen na twee minuten voetballen voor een eerste dreiging. Een voorzet van Barkarson komt tot bij Gavriel, zijn gekraakt schot verdwijnt een meter naast doel. Essevee opent deze wedstrijd met vertrouwen aan de bal. Traoré wapent na 10 minuten zijn schot, het leer gaat een half metertje over de kooi. Na iets meer dan een kwartier kan ook de thuisploeg een eerste keer dreigen. Caliskan trapt van dichtbij, Van Der Gouw redt een gemaakt doelpunt. Meteen volgt de reactie van Essevee. Opnieuw is Troaré de hoofdrolspeler, hij trapt snoeihard en ziet zijn bal eindigen op de dwarsligger. We zijn 22 minuten onderweg wanneer de Panda’s tegen de gang van het spel op voorsprong komen. Charles-Cook probeert het in twee keer en kan zo het openingsdoelpunt van de middag tegen de touwen trappen. Onze Boeren proberen te reageren. Net voorbij het halfuur gaat een vrije trap van Rommens millimeters naast. Even later is daar meer dan terecht de gelijkmaker. Erenbjerg vindt Vossen, hij tikt de bal listig voorbij doelman Renner, 1-1. Amper 1 minuut later gaat de bal op de stip nadat er helemaal niks gebeurt in het strafschopgebied. Van Der Gouw redt de elf meter waardoor gerechtigheid geschiedt.

De pauze bracht - bij het begin van de tweede helft - vooral raad voor Eupen. De Panda’s eisen het balbezit op, maar komen niet tot kansen. Na vijf minuten is het zelf Essevee die voor de eerste dreiging zorgt. Nyssen kan aanleggen vanop zo’n 15 meter, zijn schot gaat ver over. De kaap van het uur is bereikt wanneer Eupen tot 10 wordt herleid. Baiye krijgt zijn tweede gele karton van de middag en moet vroegtijdig douchen. Essevee neemt het heft in handen en op twintig minuten voor het einde resulteert dan in een voorsprong. Diop legt aan en knalt het leer heer-lijk voorbij de doelman, 1-2. De ban is nu helemaal gebroken. Gavriel met de perfecte hoekschop, Barkarson kopt staalhard binnen. Essevee leidt met 1-3.

Eupen kan geen vuist meer maken en onze Boeren pakken de drie punten mee richting Waregem. Volgende week zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Club Luik.