Essevee wint zijn derde oefenmatch tegen K.V.V. Zelzate

12 jul 2024

In vergelijking met de voorbije oefenwedstrijden, is dit een verdere verplaatsing voor onze Boeren. Ze spelen tegen K.V.V. Zelzate onder leiding van scheidsrechter Jeroen Platteau.

Opstelling: Van Der Gouw, Agnikoi, Vossen, Rommens, Labie, Demuynck, Sergeant, Harinck, Van Keymolen, Vemba en Nahayo.

De eerste poging is meteen raak voor Essevee. Na een snel genomen vrije trap devieert Van Keymolen de bal binnen op aangeven van Sergeant. Het staat 0-1 na vijf minuten. In minuut 17 komen onze boeren weer aankloppen aan de overzijde. Een goede bal van Rommens kan Vossen net niet binnenwerken. Zijn schot wordt afgeblokt. Drie minuten later staat het al 0-2. Nahayo legt de bal af en Vossen trapt hem binnen. In minuut 26 is er de eerste grote kans van de thuisploeg. Na een hoekschop trapt Geenens de afvallende bal in handen van Van Der Gouw. Hetzelfde duo als dat van het tweede doelpunt slaat bijna weer toe in minuut 35. De voorzet van Nahayo wordt net naast gekopt door onze kapitein.

In de tweede helft is de eerste kans voor de thuisploeg en meteen raak. In minuut 50 werkt De Neve een voorzet van op links binnen. Direct een reactie van Essevee, vier minuten na het tegendoelpunt stuit Nahayo op de doelman na een knappe tegenaanval.

Na 60 minuten komen er tien nieuwe namen het veld op. Ndour, Diop, Tambedou, Nnadi, Erenbjerg, Willen, Cappelle, Tangala, Wukanya en Bahadir komen erin. Van Der Gouw is de enige die op het veld blijft staan.

Direct een kans voor Cappelle die nog geen minuut op het veld staat. Zijn schot gaat net over. In de 68e minuut trapt Erenbjerg aan de rand van de zestien op doel. Zijn schot wordt gepakt. Na 84 minuten is het weer Erenbjerg die voor gevaar zorgt, maar zijn schot wordt ook gepakt.

Essevee wint zijn derde wedstrijd met 1-2 van K.V.V. Zelzate.