Essevee versterkt zich met Laurent Lemoine

05 sep 2024

Laurent Lemoine (26) maakt de overstap van KMSK Deinze naar Essevee. Lemoine is een rechtsvoetige verdediger die vooral centraal in de defensie plaats neemt. Hij tekent een contract van 3 seizoenen.

De centrale verdediger doorliep de jeugdreeksen van Club Brugge om in 2018 de overstap te maken naar KV Mechelen. Met 15 wedstrijden op de teller bij de Kakkers koos de Belg met Braziliaanse roots voor een avontuur bij SK Lommel. In drie jaar bij de Limburgers was hij goed voor 65 wedstrijden in het groen-witte shirt. In 2023 ruilde Lemoine Lommel voor KMSK Deinze waarmee hij tegen Essevee nog wist te scoren. De rechtsvoetige verdediger tekent een contract van 3 seizoenen bij Essevee.

"Ik ken de gevoeligheden tussen de clubs, ik ben dankbaar voor mijn periode in Deinze, maar ik ben heel blij hier vandaag mijn krabbel te zetten", laat Lemoine weten. "Deze club is hyperprofessioneel, straalt heel wat ambitie uit en past gewoon prima bij mijn familiale waarden. Ik kan niet wachten om me te tonen voor de fans."

“Met de komst van Laurent halen we extra fysieke power in huis”, klinkt het bij Essevee. “Hij kent de competitie door en door, verdedigt sterk in de 1-tegen-1 duels en kan bepalend zijn bij stilstaande fases.”

ZWA06545