Nog eentje kan de laatste zijn

09 sep 2024

Nog eentje kan de laatste zijn | Verkeerscampagne

Als profvoetbalclub gaat onze verantwoordelijkheid verder dan voetbal alleen. Voetbal verbindt mensen, en die verbinding willen we gebruiken om ook buiten de lijnen een positief verschil te maken. Daarom zet Essevee zich via de campagne “Nog eentje kan de laatste zijn” ook in om belangrijke maatschappelijke kwesties aan te kaarten, zoals de gevaren van alcoholgebruik in het verkeer.

De campagne “Nog eentje kan de laatste zijn” moet iedereen aanmoedigen om bewust na te denken over de gevolgen van alcohol achter het stuur. Te vaak wordt gedacht dat één glas extra geen verschil maakt, maar de realiteit leert ons iets anders. We willen benadrukken dat rijden onder invloed niet alleen je eigen leven, maar ook dat van anderen in gevaar brengt. Als club voelen we de verantwoordelijkheid om deze boodschap luid en duidelijk over te brengen, in de hoop dat we mensen aan het denken zetten en levens kunnen redden. We doen dit niet alleen voor onze fans, maar voor iedereen die ooit op de baan komt.

Daarnaast willen we nog een stap verder gaan in onze inzet voor verkeersveiligheid en bieden we vanaf nu ook fluorescerende merchandise aan in de Essevee Shop. Met deze nieuwe lijn, inclusief fluohesjes en fluorescerende rugzakken, willen we onze supporters een extra manier geven om zichtbaar te zijn in het verkeer, terwijl ze hun clubkleuren met trots kunnen blijven dragen.

Essevee Foundation

De afgelopen jaren heeft de Essevee Community zich verder ontwikkeld en uitgebreid. Wat begon met wandelvoetbal, G-voetbal en Younited, is nu uitgegroeid tot een breder spectrum van sociale projecten en initiatieven. Daarom hebben we besloten om de Essevee Community te rebranden naar een nieuwe naam die beter past bij de bredere reikwijdte van onze activiteiten: de Essevee Foundation. Deze verandering weerspiegelt onze wens om te blijven vernieuwen en uitbreiden, zonder de waardevolle projecten waarmee we begonnen zijn, te verwaarlozen.

De Essevee Foundation zal zich blijven inzetten voor de bestaande projecten zoals wandelvoetbal, G-voetbal en Younited, maar ook nieuwe initiatieven ontwikkelen die bijdragen aan het welzijn van onze gemeenschap. We willen onze sociale verantwoordelijkheid blijven opnemen en een positieve impact hebben, zowel op als naast het veld.