Verslag van de oefenpartij tegen KAA Gent

20 jul 2024

Het is bloedheet in de Chillax Arena voor het zesde oefenduel van onze Boeren in deze voorbereiding. KAA Gent is de tegenstander van dienst. Een verslag van deze oefenpot lees je hier.

STARTING XI: Van Der Gouw, Cappelle, Labie, Willen, Nyssen, Rommens, Diop, Traore, Gavriel, Vossen, Erenbjerg.

In een pittige maar kansloze openingsfase zien we vooral heel wat middenveldspel. Na net iets meer dan 10 minuten voetballen mogen we de eerste poging noteren. Gerkens knalt van dichtbij, Van der gouw pakt goed. Het is het startschot voor een kansrijke 5 minuten. Eerst wordt een afstandsschot van Gavriel nog goed gepakt, even later is het toch prijs voor Essevee. Rommens vindt Nyssen en die werkt knap af in de volley, 0-1.

We zijn iets meer dan een halfuur onderweg en naast de drankpauze valt er weinig te noteren. Wanneer we 35 minuten onderweg zijn noteren we wel opnieuw twee kansjes. Aan de ene kant snelt Gavriel ervandoor, hij kan net niet besluiten. Aan de overzijde dreigt Samoise met een afstandsschot, maar de poging vliegt over. Meteen volgt het antwoord opnieuw van Essevee. Nyssen vindt Vossen die snoeihard uithaalt, zijn schot wordt uitstekend gered. Onze Boeren hebben een goed ritme te pakken en doen Gent vaak pijn. Opnieuw vindt Nyssen Vossen, opnieuw redt de Gentse doelman. Net voor rust is het alweer Vossen die voor dreiging zorgt. Gavriel brengt de bal voor, onze nummer 9 kopt overhoeks maar de doelman gaat goed plat.

Bij de start van de tweede helft dicteert Essevee opnieuw de wet. Na iets meer dan 5 minuten voetballen wordt Traoré de diepte ingestuurd. Hij snelt richting doel en levert de bal prima af tot bij Erenbjerg. De Deen verdubbelt zo de score, 0-2. Traoré blijft bedrijvig in deze tweede periode. Een schot van de Ivoriaan verdwijnt in de handen van de Gentse doelman. De temperatuur klimt boven de 30 graden wat ervoor zorgt dat beide ploegen wat gas terugnemen. Van der gouw komt een tweetal keer goed tussen, maar veel valt er niet te noteren. In combinatie met de drankpauze betreden ook 10 nieuwe namen het terrein. Tanghe, Agnikoi, Tangala, Sergeant, Demuynck, Wukanya, Van Keymolen, Tambedou, Nnadi en Vemba maken de resterende minuten vol. De nieuwe jongens brengen ook een nieuwe wind. Tien minuten voor het einde hebben Sergeant en Van Keymolen de kans om de score te vergroten, maar de doelman en de lat belemmeren de 0-3.

Volgende week woensdag wacht ADO Den Haag in een nieuwe vriendschappelijke affiche.