Essevee verliest openingswedstrijd

18 aug 2024

Belgaimage 98642926

Essevee mocht het nieuwe seizoen openen tegen Lierse SK. De Pallieters zakten af naar de Gaverbeek om zich te bewijzen tegen ex-hoofdcoach, Sven Vandenbroeck en slaagde in zijn opzet. De bezoekers kwamen in de eerste helft op voorsprong en gaven de drie punten niet meer uit handen.

EERSTE HELFT

Een goedgevulde Elindus Arena zag de partij gezapig op gang komen. Essevee trok vooruit, maar stuitte op een stevige Lierse verdediging. Pas na elf minuten kwam er gevaar. Nnadi stak het leer diep en Boone verschalkte bijna zijn eigen doelman. Opnieuw tien minuten later dreigde Lierse voor het eerst, maar Adinany mikte over de kooi van van der Gouw. Ook Kireev en Mpanza dreigden lauwtjes, maar vormden geen gevaar. Vijf minuten voor rust kwamen de geelhemden verrassend op voorsprong. Perdichizzi kon een hoekschop aan de eerste helft over van der Gouw binnen deviëren, 0-1.

Belgaimage 98643163

TWEEDE HELFT

Essevee begon de tweede helft met dezelfde 11, in de zoektocht naar doelpunten. Gavriel bediende Diop, maar die mikte over. Vossen wist te scoren, maar de ref zag terecht de hand van God bij de gelijkmaker. Even later kopte Jelle knap gekruist, maar het leer ging voorlangs. Ook Gavriel mikte het leer langs dezelfde kant van de paal. Coach Vandenbroeck probeerde nog de bakens te verzetten met de inbreng van Erenbjerg, Ndour en Demuynck, maar scoren lukte helaas niet. De ruststand werd de eindstand, 0-1.