25 aug 2024

Belgaimage 99068235 2

Na een verlies op de openingsspeeldag trekken onze Boeren naar Deinze voor het eerste burenduel van het seizoen. In een gezellig gevulde Dakota Arena gaat Essevee op zoek naar de eerste driepunter. Lees hier het verslag van de partij.

EERSTE HELFT

De partij begint meteen met heel wat intensiteit. Er staat iets meer dan 1 minuut op de klok wanneer Nyssen een bal voor de voeten van Van Landschoot nog net krijgt weg gewerkt. Het is het startschot van een openingsfase waarbij vooral de thuisploeg het balbezit opeist. Maar na net geen kwartier voetballen steekt toch Essevee een eerste keer zijn neus serieus aan het venster. Rommens haalt van ver uit, het leer verdwijnt centimeters naast de kooi van Miras. Twee minuten later volgt een bescheiden antwoord van de thuisploeg. De Schrijver brengt de bal tot bij Mertens, de aanvaller kopt voorlangs. Onze Boeren combineren beter en beter. Barkarson vindt Traoré die op zijn beurt Vossen aanspeelt, maar onze spits kan zijn schot niet kadreren. We zijn 25 minuten onderweg wanneer Diop met een splijtende pass Erenbjerg bereikt. De middenvelder zoekt ruimte en haalt onhoudbaar uit, 0-1 voor Essevee. Onze Boeren blijven aandringen. Rommens vindt het hoofd van Vossen, Miras gaat de bal diep in de hoek halen. Met de rust in zicht dreigt ook Deinze nog eens voor de kooi van Van der Gouw. Dierckx krijgt de bal ter hoogte van het strafschoppunt, maar mikt hoog over. De thuisploeg wil voor de koffiepauze nog gelijk maken. Mertens knalt van dichtbij uit de volley, Van Der Gouw redt fantastisch. Drie minuten voor de pauze is daar dan toch de gelijkmaker. Janssens schildert een vrije trap prima in de verste hoek, 1-1.

Belgaimage 99066430

TWEEDE HELFT

Het is Deinze die bij het begin van de tweede helft de wet dicteert. Ze komen enkele keren in de buurt van de 2-1, maar kunnen Van der Gouw voorlopig niet in de problemen brengen. Maar ondanks het terughoudende begin zijn het toch weer onze Boeren die op voorsprong komen. Willen lanceert Traoré, de snelle aanvaller ontglipt de buitenspel en trapt Essevee opnieuw op voorsprong, 1-2. Essevee trekt de wedstrijd nu even naar zich toe. Willen rent opnieuw voorbij alles en iedereen en bedient nog eens Traoré. Deze keer gaat de vlag wel de lucht in. Minuten later wapent Vossen zijn schot na een prima combinatie, de bal gaat net naast. Deinze beslist dan om drie nieuwe jongens te brengen en dat resulteert meteen. Essevee krijgt een voorzet niet helemaal weg uit de zestien, invaller Fdaouch tikt met een gelukje binnen, 2-2. Beide ploegen proberen wel nog te dreigen, maar een winnende treffer komt er niet meer. Deinze en Essevee delen de punten in de Dakota Arena.