Verslag van de oefenpartij tegen ADO

24 jul 2024

De oefenwedstrijden blijven elkaar snel opvolgen in deze voorbereiding op het nieuwe seizoen. Met nog een kleine maand voor de boeg is ADO Den Haag vandaag de sparringpartner van Essevee. Een verslag van de oefenpartij lees je hier.

De Nederlanders starten scherp aan deze partij. Na net geen vijf minuten lijkt ADO dan ook op voorsprong te komen, maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. Het is voor onze Boeren het signaal om de wedstrijd in handen te nemen. We zijn iets meer dan tien minuten onderweg wanneer de eerste dreiging van Essevee resulteert in een doelpunt. Tanghe opent de score na een hoekschop, 0-1. Het gaat er stevig aan toe in deze midweekse oefenpot, maar veel kansen noteren we voorlopig niet. Ook de drankpauze brengt geen soelaas. We noteren nog een kans voor ADO, maar we gaan rusten met een 0-1 voorsprong voor onze Boeren zonder veel kansen.

Essevee komt scherp uit de kleedkamer en heerst in de openingsfase van de tweede helft. Na net geen tien minuten in de tweede periode kapt Gavriel zich goed vrij, maar zijn schot verdwijnt net naast doel. Van der gouw beleeft een rustige namiddag in zijn thuisland. Buiten enkele afstandsschoten moet onze doelman weinig ballen pakken. Vanuit een stevig blok probeert Essevee de Nederlanders nog te verrassen met de snelheid van Gavriel, Wukanya en Ndour maar de grote kansen blijven uit om de score te verdubbelen.

Essevee ontvangt in de volgende oefenwedstrijd Red Star Paris op zaterdag. Supporters kunnen deze wedstrijd bijwonen op het oefencomplex in Waregem.