Verslag van de oefenwedstrijd tegen Red Star

27 jul 2024

Opstelling: Bostyn, Nyssen, Traoré, Diop, Labie, Rommens, Nnadi, Erenbjerg, Willen, Cappelle en Vossen

Essevee kreeg de eerste kans van de partij. Traoré stoomde door op links maar trapte over en naast de kooi. Aan de overkant was Bostyn attent op een poging van de Fransen. Louis ging goed plat. Essevee speelde compact en kwam er af en toe goed uit. Vossen kon een voorzet van Traoré net niet binnen duwen. Op het half uur was het dan toch raak voor Essevee. Erenbjerg bereikte magistraal de vrijstaande Traoré. Ablo bleef kalm en de 1-0 was een feit. De voorsprong was echter van korte duur. Ifnaoui knalde laag in de verste hoek. Op slag van de rust kwam Red Star op voorsprong. Benali trapte met links los in de winkelhaak.

In de tweede helft nam Essevee het commando over. Traoré was een constante gesel voor de Franse verdediging. Keeper Bernardeau redde twee keer een poging van Ablo. Het kon niet meer blijven duren. Opnieuw Traoré maakte de actie op links. Uitblinker Diop controleerde het leer met de borst en knalde dan in de bovenste hoek, 2-2. Essevee ging op zoek naar de overwinning. Een poging van Erenbjerg werd van de lijn gered. Ook Traoré kwam er nog dichtbij maar Bernardeau was bij de pinken. Op het einde werd de wedstrijd nog ontsierd door een slag van Slimani in het gezicht van Diop.