Verslag van de vierde oefenwedstrijd tegen Charleroi

13 jul 2024

Opstelling: Bostyn, Ndour, Traore, Diop, Tambedou, Gavriel, Nnadi, Erenbjerg, Willen, Cappelle en Bahadir

In een evenwichtige eerste helft kreeg Charleroi de eerste kans van de partij. Na een snelle tegenaanval trapte de vinnige Dabbagh net naast. Op het kwartier was Dabbagh opnieuw gevaarlijk. Deze keer bracht tester Bahadir redding. Halfweg de eerste helft voetbalde Essevee een grote kans bijeen. Bostyn stuurde Traoré diep. Ablo kapte knap naar binnen en haalde hard uit. Keeper Defourny kon maar net redding brengen. Op de tegenaanval kon Charleroi wel scoren. Bostyn bracht eerst nog redding maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven op een lage schuiver van Nzita. Essevee reageerde tegen via Bahadir maar diens voorzet belandde tegen de paal. Charleroi kreeg nog wat halve kansen maar de score wijzigde niet meer voor de rust.

In de tweede helft kreeg Essevee de eerste kans. Gavriel haalde uit van net buiten de zestien. Defourny ging goed plat. Een minuutje later scoorde Charleroi uit een hoekschop. Bernier vond Sow die voorbij Bostyn in doel kopte, 2-0. Net voor het uur kreeg Ndour een grote kans maar Alioune twijfelde iets te lang waardoor een Waalse verdediger nog redding kon brengen.

Op het uur kwamen 10 nieuwe veldspelers in het veld: Agnikoi, Vossen, Rommens, Labie, Sergeant, Van Keymolen, Tangala, Wukanya, Vemba en Nahayo.

Charleroi kreeg nog kansen via Benbouali en Benaets maar de score uitdiepen lukte niet meer. Essevee kreeg in het slotkwartier nog enkele kansen op de aansluitingstreffer. Rommens speelde Nahayo vrij op rechts maar diens voorzet bereikte net niet Vossen. Van Keymolen trapte van ver een metertje naast de kooi van Defourny. En helemaal op het einde schilderde Sergeant een hoekschop bijna nog rechtstreeks in doel. De paal bracht redding. Het bleef uiteindelijk 2-0.