Essevee wint vriendschappelijke wedstrijd van Club

11 okt 2024

Het Belfius Basecamp in Knokke is op vrijdagvoormiddag het decor voor een oefenpot tussen onze Boeren en de regerende landskampioen. Een verslag van de partij met de Bruggelingen lees je hier.

Club Brugge: Jackers, Roméro, Jutgla (45’ Faraas), Vanaken (45’ Wylin), Skoras, Mechele (45’ Willems), Audoor, Sabbe, Talbi, Audoor, Amengai

Essevee: Bostyn, Nyssen (60’ Tanghe), Lemoine, Labie, Cappelle, Nnadi, Rommens (60’ Sergeant), Challouk (90’ Tangala), Fraser (75’ Opoku), Vossen (60’ Erenbjerg), Traoré

We zijn een drietal minuten onderweg wanneer de thuisploeg een eerste kan dreigen. Vanaken haalt uit van ver, zijn schot gaat een meter of twee naast. Na een stevig begin van de Bruggelingen neemt Essevee de wedstrijd meer in handen en kan na 15 minuten ook een eerste keer dreigen via Traoré. Zijn afstandsschot verdwijnt in hoekschop. Het balbezit is nu overduidelijk voor onze Boeren en dat resulteert net voor het halfuur in een goal. Rommens kopt de hoekschop van Cappelle terug in het pak, Challouk trapt van dichtbij de openingstreffer tegen de touwen. We zijn op tien minuten van de rust wanneer Jutgla richting gelijkmaker snelt, maar Lemoine haalt de spits prima terug.

We zijn nog maar goed drie minuten onderweg in de tweede periode wanneer Vossen de kans op de dubbele voorsprong laat liggen. Hij komt in de tweede zone net te kort om de bal binnen te glijden. Even later dreigt ook de thuisploeg voor een eerste keer in deze tweede helft. Bostyn klemt een poging van Audoor. Op de tegenaanval versnelt Nyssen richting achterlijn, hij brengt de bal goed voor richting Challouk. De doelpuntenmaker devieert het leer net naast doel. Op het uur wordt Talbi goed diep gestuurd. De jonge Bruggeling twijfelt niet en zorgt voor de gelijkmaker, 1-1. De thuisploeg gaat nu op zoek naar de voorsprong, Bostyn redt een poging van Wylin met de vingertoppen. Maar het antwoord van Essevee volgt meteen. Traoré snelt voorbij Romero en bedient Challouk die de bal goed opzij legt. Een kolfje naar de hand van Fraser die het leer makkelijk kan binnentikken, 1-2. Onze Boeren blijven de gevaarlijkste ploeg. Vijf minuten voor affluiten draait Challouk zich prima vrij in de zestien. Jackers redt goed met een beenveeg. De stand blijft onveranderd, Essevee wint van Club Brugge.